Το Τελευταίο Επιχείρημα - Joe Abercrombie

Το Τελευταίο Επιχείρημα

Por Joe Abercrombie

  • Fecha de lanzamiento: 2011-12-23
  • Género: Fantasía

Descripción

O Εννιαδάχτυλος Λόγκεν έχει πια δυνάμεις μόνο για μια μάχη - μια μάχη όμως που δε θα έχει προηγούμενο. Ο Βασιλιάς του Βορρά παραμένει πανίσχυρος και υπάρχει μόνο ένας άντρας που μπορεί να τον σταματήσει: ο παλιότερος φίλος του και παλιότερος εχθρός του. Είναι πια καιρός ο Αιμοβόρος να επιστρέψει στην πατρίδα.

Ο Ηγούμενος Γκλόκτα δίνει τη δική του μάχη, ενάντια στο χρόνο και τους πολλούς του αφέντες. Μια μυστική μάχη, όπου κανείς δεν είναι ασφαλής και κανένας δεν είναι άξιος εμπιστοσύνης. Καθώς δεν μπορεί να χειριστεί πια το σπαθί, είναι ευτύχημα που οι εκβιασμοί, οι απειλές και τα βασανιστήρια δε χάνουν ποτέ την αξία τους.

Ο Τζέζαλ νταν Λούθαρ αποφασίζει πως η αναζήτηση της δόξας είναι μια ενασχόληση πιο επώδυνη απ' ό,τι πίστευε, έτσι, εγκαταλείπει το στράτευμα για να αφοσιωθεί στη γυναίκα που αγαπά. Αλλά ο έρωτας μπορεί να είναι εξίσου επώδυνος - και η δόξα έχει την κακή συνήθεια να σε βρίσκει εκεί που δεν το περιμένεις.

Ο Βασιλιάς της Ένωσης αφήνει την τελευταία του πνοή, οι χωρικοί επαναστατούν και οι ευγενείς ερίζουν για τη διαδοχή. Αλλά κανείς δε φαντάζεται πως η σκιά του πολέμου θα σκεπάσει την καρδιά της ίδιας της Ένωσης. Μόνο ο Πρώτος των Μάγων έχει ένα σχέδιο για να σώσει τον κόσμο... ένα μάλλον ριψοκίνδυνο σχέδιο. Γιατί τι είναι πιο επικίνδυνο από το να παραβεί κανείς τον Πρώτο Νόμο; 

«Το καλύτερο δείγμα σύγχρονης λογοτεχνίας του φανταστικού.»
SFX

«Υπάρχει μια αγριότητα στον κόσμο του και μια επίγνωση του κόστους της βίας που είναι εξαιρετικά σύγχρονη.»
The Times

«Ο Abercrombie έχει γράψει την καλύτερη τριλογία φαντασίας των τελευταίων ετών. Είναι ένας συγγραφέας που δεν πρέπει να χάσετε.»
Junot Diaz, τιμημένος με το Βραβείο Πούλιτζερ Λογοτεχνίας