2312 - Kim Stanley Robinson

2312

Por Kim Stanley Robinson

  • Fecha de lanzamiento: 2015-01-07
  • Género: Ciencia ficción y fantasía

Descripción

A tudományos és technológiai fejlõdés rendkívüli jövõ elõtt nyitotta meg az utat. Már nem a Föld az emberiség kizárólagos otthona: új lakóhelyek létesültek a Naprendszer holdjain és bolygóin, sõt még azokon is túl. 2312-ben azonban események sorozata kényszeríti az emberiséget arra, hogy szembenézzen múltjával, jelenével és jövõjével. 

A történet a Merkúron kezdõdik, Terminátor városában, a mérnöktudomány eddig sosem látott csodájában. Swan Er Hong a nagyanyját gyászolja, Terminátor városának egyik legbefolyásosabb patrónusát. Mivel halálának váratlansága és tisztázatlan körülményei nem hagyják nyugodni, Swan útra kel a Naprendszerben, ám még csak nem is sejti, hogy ezzel nem csak saját életét, de az egész emberiségét is örökre megváltoztatja. Swan egykoron bolygókat teremtett - most azonban abba a tervbe is belepillanthat, amely az elpusztításukat célozza. 

A 2312 merész és zseniális látomás az emberiség jövõjérõl, egyúttal magával ragadó jellemrajz azokról az emberekrõl, akik a jövõ történéseit alakítják - nagy jelentõségû sci-fi a mûfaj egyik legtehetségesebb írójától.