Montblanc, recursos educatius sobre la Unió Europea - José Díaz Lafuente

Montblanc, recursos educatius sobre la Unió Europea

Por José Díaz Lafuente

  • Fecha de lanzamiento: 2013-11-14
  • Género: Política y actualidad

Descripción

Montblanc, recursos educatius sobre la Unió Europea és un llibre electrònic escrit per José Díaz Lafuente per ajudar a professors i alumnes a conèixer el funcionament de les institucions comunitàries i de les polítiques resultants de les seves activitats. El seu objectiu primari és el de servir de llibre de text de l'assignatura de la Unió Europea instaurada en el pla d'estudis de l'Ensenyament Secundari de la Comunitat Valenciana. 

Montblanc, recursos educatius sobre la Unió Europea consta de 32 temes estructurats en set blocs temàtics per a un total de 296 pàgines, a través dels quals s'estudien els principis i valors de la Unió Europea, la Història d'Europa, el Dret Comunitari, les polítiques de la Unió i les oportunitats d'estudi i ocupació per als joves. En la realització del llibre s'han utilitzat 36 vídeos multilingües, 22 elements multimèdia i gairebé cent fotografies per aconseguir un equilibri òptim entre el text i els recursos visuals en funció de l'aprenentatge. Igualment s'han inclòs 26 textos seleccionats per reflexionar, 26 exercicis pràctics per comentar i 44 preguntes autoevaluadoras que permeten al lector el control de l'après en el tema en qüestió. A més s'ha afegit una cuidada selecció de recursos bibliogràfics o electrònics a manera de bibliografia seleccionada en cadascun dels blocs temàtics. 

Montblanc, recursos educatius sobre la Unió Europea intenta ser, alhora, una eina didàctica sobre la Unió Europea i servir de manual de referència per a aquelles persones alienes al món educatiu i interessades en el procés d'integració de la Unió Europea. La publicació comptarà amb un servei diari d'assessorament sobre el seu ús i continguts que serà gestionat pel Centri de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València. 

La versió 1.0 de Montblanc, recursos educatius sobre la Unió Europea és exclusiva per iPad. L'actualització de Montblanc serà anual i automàtica el mes de febrer de cada any per a aquells usuaris que la tinguin instal·lada en els seus dispositius. Totes les versions del mateix tindran un caràcter gratuït.